Logo SeniorWeb Dronten Logo Bibliotheek FlevoMeer
Nieuwsbrief oktober 2022
Beurs 'Dag van de Ouderen'
Dag vd Ouderen In het kader van de de Dag van de Ouderen is er op vrijdag 7 oktober van 13.30 tot 17.00 in De Meerpaal een Beurs voor ouderen. Klik hier voor een overzicht van de vele deelnemende organisaties en activiteiten tijdens deze beurs.
De toegang is gratis.

Bij deze beurs is ook SeniorWeb Dronten van de partij met een stand en drie presentaties over digitale vaardigheden. Deze presentaties zijn gratis en vrij toegankelijk.
Locatie: Service Plein van de bibliotheek.

  • 14.00-14.30 Wijziging inloggen DigiD
    Vanaf 1 oktober 2022 kun je alleen nog inloggen op ‘Mijn Belastingdienst’ met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op ‘Mijn toeslagen’ geldt dit per 1 januari 2023. SeniorWeb geeft deze middag hierover uitleg en biedt hulp. Neem je laptop, mobiele telefoon of tablet mee.
  • 15.00-15.30 Veilig en bewust online
    Het internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico's. Wat zijn deze risico's, en hoe bescherm je jezelf hiertegen? Deze presentatie is een voorproefje van de workshop die uitgebreider wordt gegeven op 11 november 2022.
  • 16.00-16.30 Online kopen en verkopen
    Gelukkig kun je bij veel webwinkels met een gerust hart een bestelling plaatsen. Maar hoe weet je zeker of een webshop betrouwbaar is? Hoe kun je veilig online shoppen? En waar moet je op letten bij het verkopen van spullen op websites zoals Marktplaats? Deze presentatie is een voorproefje van de workshop die uitgebreider wordt gegeven op 6 januari 2023.
Workshop 'Digitale nalatenschap'
Foto nalatenschap
vr 14 okt 14.00-15.30 in bibliotheek Dronten

Heb je een mobiele telefoon of gebruik je internet? Dan heb je nu al een 'digitale erfenis'. Maar wat blijft er on- en offline achter als je komt te overlijden en wat is daarvoor eigenlijk wettelijk geregeld? Hoe ga je als nabestaande om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van jouw dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Moet je dan alles vooraf vastleggen en wat kunnen daar de nadelen van zijn? En hoe voorkom je identiteitsfraude als iemand is overleden?

Deze workshop is gratis en vrij toegankelijk.

Digicafé
Foto Digicafé
do 6 okt, do 20 okt 15.30-17.00 in bibliotheek Dronten

Bij het Digicafé helpen wij met vragen over het gebruik van digitale media, zoals tablet, e-reader, smartphone, computer, softwaretoepassingen, internet en social media.br>

Het Digicafé is gratis en vrij toegankelijk.

Meer informatie? www.ccdronten.nl of tel 0321-312712
Afmelden nieuwsbrief SeniorWeb Dronten