Workshops


logo-presentatie.jpg

Diverse workshops over het gebruik van PC, tablet, telefoon, e-boek en internet.

 

 

  • De workshops zijn een gratis activiteit van SeniorWeb Dronten en FlevoMeer Bibliotheek Dronten
  • Voor deelname is lidmaatschap van bibliotheek of SeniorWeb niet vereist.
  • Vrije inloop, aanmelden vooraf is niet nodig

 

logo-bibliotheek

 Selecteer een item in de tabel voor meer informatie

WorkshopDatum/tijdLocatieKosten
Inloggen DigiD binnenkort alleen met app- of sms-controle vr 7 okt 2022 14.00-14.30 De Meerpaal gratis
Digitale nalatenschap vr 14 okt 2022 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Veilig en bewust online vr 11 nov 2022 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Printen van etiketten voor kerst- en nieuwjaarskaarten met gebruik van Excel vr 2 dec 2022 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Online kopen & verkopen vr 6 jan 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Opslagbeheer op mijn apparaten vr 3 feb 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Beveiliging en wachtwoorden beheer vr 3 mrt 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Fotoboek maken & bestellen vr 7 apr 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Apps voor fietsknooppunten vr 12 mei 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis

 

Inloggen DigiD binnenkort alleen met app- of sms-controle

Vanaf 1 oktober 2022 kan je alleen nog inloggen op Mijn Belastingdienst met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op Mijn toeslagen geldt dit per 1 januari 2023. Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is dan niet meer mogelijk. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Door deze extra beveiliging zijn je persoonlijke gegevens nog beter beschermd.
Heb je geen mobiele telefoon, maar alleen een vaste telefoon? Geen zorgen. Ook met een vaste telefoon is deze methode bruikbaar m.b.v. gesproken berichten.
Neem je telefoon, tablet of laptop mee!

Digitale nalatenschap

Heb je een mobiele telefoon of gebruik je internet? Dan heb je nu al een 'digitale erfenis'. Maar wat blijft er on- en offline achter als je komt te overlijden en wat is daarvoor eigenlijk wettelijk geregeld? Hoe ga je als nabestaande om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van jouw dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Moet je dan alles vooraf vastleggen en wat kunnen daar de nadelen van zijn? En hoe voorkom je identiteitsfraude als iemand is overleden?

Veilig en bewust online

Surfen op het internet is niet volledig zonder risico's. Tijdens deze workshop leer je wat deze risico's zijn en hoe je jezelf hiertegen beschermt. Daarbij kijken wij naar het veilig inrichten van een apparaat en verstandig online surfen.
Neem je telefoon, tablet of laptop mee!

Printen van etiketten voor kerst- en nieuwjaarskaarten met gebruik van Excel

Maak een adreslijst en zorg dat deze bijblijft. Zo kun je zonder een lamme arm te krijgen toch een mooie adressering maken. Ook bedoeld voor senioren die het lastig vinden om met de hand te schrijven.

Online kopen & verkopen

Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is en of je er veilig online kunt shoppen? Hoe koop en verkoop je spullen op Marktplaats een waar moet je op letten?
Met deze workshop helpen wij je op weg.

Opslagbeheer op mijn apparaten

Veel mensen maken op telefoons en tablets gebruik van bijv. de gratis versie van Google Cloud of iCloud. Op de PC wordt bijv. Onedrive of Google drive gebruikt maar meestal in de gratis versie! Vroeg of laat kan men dan geconfronteerd worden met een volgelopen opslag omgeving! En dan komt de vraag: hoe nu verder?

Beveiliging en wachtwoorden beheer

Vindt je inloggen ook zo lastig? Al die verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden zijn niet te onthouden. Opschrijven wordt vaak een chaos en is niet erg veilig.
In deze workshop installeert u een wachtwoordmanager op uw telefoon/tablet of laptop die dit allemaal voor u regelt: veilige wachtwoorden maken, bewaren en aanpassen, automatisch inloggen en dat alles beveiligd met één hoofdwachtwoord.

Fotoboek maken & bestellen

Al die mooie momenten van een gebeurtenis of periode bundel je in een fotoboek. De leukste verjaardagen, het weekendje weg met de familie, de vakanties met de kids en nog veel meer. Zo blader je ieder moment terug naar al die hoogtepunten. Ook leuk om cadeau te doen aan anderen!

Apps voor fietsknooppunten

Velen van ons blijven tijdens de zomer in Nederland om vakantie te vieren. Een mooie kans om er eens lekker op uit te gaan op de tweewieler. Er zijn een hoop handige apps om je ideale fietsroute te plannen met je smartphone.